x 

Akciók
Spórolj velünk

Ingyenes szállítás!
Már 8000 Ft-tól!

Nagyobb, kedvezőbb 
kiszerelések

2017. június 14., szerda 16:11

Eritrit, mint édesítő és kozmetikai alapanyag?

Írta: dr Móri Szilvia
Értékelés:
(0 szavazat)

Az eritrit más néven eritritol egy olyan poliol vagy cukoralkohol, amit jelenleg egyre több csökkentett kalóriatartalmú ételben, édességben megtalálhatunk mint természetes édesítőszer.

 

Az eritrit a természetben is előfordul nagyobb mennyiségben az olyan gyümölcsökben, mint a körte, a dinnye, a szőlő.

Ez az édesítőszer egyébként állagra egy fehér, kristályos por, melynek íze tiszta és édes, rendkívül hasonlít a szacharózéhoz, vagyis a finomított cukoréhoz. Körülbelül 60-80%-ban olyan intenzíven édes, mint a szacharóz, így kicsit többet kell belőle használni, mint a megszokott finomított cukorból. Az eritritet egyre többször megtalálni élelmiszerek, italok, édességek komponenseként, így fokozva ízüket, állagukat.

Az eritritet fogápolási termékekben- fogkrém, szájvíz- előszeretettel használják. Nem okoz fogszuvasodást, elfedi a kellemetlen ízt, elősegíti az intenzív hűsítő hatást, tisztít és természetesen gondoskodik a kellemes ízről.
Az eritrit megtalálható a bőrápoló készítmények (testápoló, arc- és kézkrém, arcmaszk) nagy részében is. Nagyon jó hidratáló komponens és segíti a bőr nedvességmegkötő képességét. Alkalmazási koncentrációja: 0,5-1%

Érdemes kipróbálni!

Eritrit 1kg

Forrás: eritritol.info

Megjelent: 289 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. december 15., péntek 09:55

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

HÍVJ MINKET! +36 20-426-7775

Kapcsolat

Szappanfű
2030 Érd
Esküdt u. 4.
info@szappanfu.hu

06-20-426-7775
06-20-426-7565