Segíthetünk?  info@szappanfu.hu  +36204267775

 x Bázisolajok: olyan természetes növényi olajok, amelyekben az illóolajokat oldjuk fel.  Bázisolajok lehetnek: avokádóolaj, sárgabarackolaj, sárgarépaolaj, körömvirágolaj…..stb.

Emulzió:  Az emulzió egymással nem elegyedő fázisokból álló készítmény, amelyben az egyik fázist a másikban tartósan eloszlatjuk. A kozmetikai emulziók vizes és olajos fázisból állnak. Azonban ez a két folyadék egymással nem elegyedik. A két anyag egy úgynevezett emulgeátor segítségével fog stabil emulziót képezni. Nézzünk egy példát a konyhából: palacsintakészítésnél, keverjük össze a szódavizet és az olajat. A két fázis szemmel látható. Ha beleteszünk egy tojást és újból összekeverjük, akkor szép egységes folyadékot kapunk. A tojássárgája természetes emulgeátor, és segít a két fázis (olaj és víz) stabilizálásában.

Finomított olaj:  A finomított növényi olaj RBD (finomítás, színtelenítés, szagtalanítás) eljáráson megy keresztül. A finomítás során az olaj elveszíti a benne található értékes vitaminokat és aminosavakat, így a szervezet számára értéktelenebb olajat kapunk.
Hidrogenizálás hatására az olaj magasabb hőmérsékleten is stabil marad, hosszabb ideig eltartható, ám kis mennyiségű transz-zsír is keletkezik, mely káros a szervezetre.

Gélképzők:  az emulziók vizes fázisát stabilizálják, szilárdítják azzal, hogy egyfajta vázat képeznek. 

Hidegen sajtolt olaj: az olaj, amennyiben nem hőkezelik, akkor hidegen sajtolt olaj lesz, így a növény minden pozitív tulajdonsága megjelenik az olajban, kellemes aromájú lesz és a szerkezete sem módosul.

 

Konzisztencianövelő: olyan segédanyag, amely tartást ad a kozmetikai készítményeknek, segít az ideális állag kialakításában és a készítmény szétesését megakadályozza. Stabilitást és tömörséget biztosít a kozmetikumoknak. A krémünk a konzisztencianövelőnek köszönhetően nem fog kifolyni a tégelyből. Ezek általában segédemulgeátorok is, ilyen pl. a méhviasz.


Szűz olaj: a szűz növényi olaj mechanikus úton előállított olaj, mely nem esett át finomítás, színtelenítés, szagtalanítás folyamatán és nem is hidrogénezték.
A nemzetközi szóhasználat a szűz és hidegen sajtolt kifejezéseket szinonimaként használja, ám ez nem pontos, mivel a tudományos jelentésük mást takar.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

HÍVJ MINKET! +36 20-426-7775

Kapcsolat

Szappanfű
2030 Érd
Esküdt u. 4.
info@szappanfu.hu

06-20-426-7775
06-20-426-7565