Segíthetünk?  info@szappanfu.hu  +36204267775

 x 

 


 
A kozmetikai cégek útvesztői

A kozmetikai cégek által előállított termékek palettája egyre csak szélesedik. Mesébe illő változásokkal kecsegtetnek, amelyekre a legtöbb nő felkapja a fejét. Hiszen ki ne akarná megőrizni bőre egészségét és szépségét.
A legtöbb terméket kémiai úton állítják elő, és szinte mindegyik tartalmaz valamilyen konzerválószert, festék- és emulgeáló anyagot vagy illatanyagot. Ezek az anyagok úgy vannak kialakítva, hogy a bőrön keresztül gyorsan felszívódjanak és könnyen a véráramlatba jussanak. Csakhogy éppen ebben rejlik a veszély is, mivel így könnyen szét tudnak terjedni a szervezetben, létfontosságú szervekbe is bejutnak, illetve azokban felhalmozódva, akár súlyosabb problémát is okoznak. Egyik leggyakoribb probléma a kozmetikumok bizonyos alkotórészeivel szemben fellépő allergiás reakció. Nagyon gyakran az illatanyagra lesz a használó allergiás, tévhit az, hogy ez csak érzékeny bőrűek (száraz, kipirosodásra hajlamos bőr) esetén alakul ki. Minél több mesterséges anyagot adnak a kozmetikumhoz annak érdekében, hogy jobban eladható legyen, annál nagyobb a veszélye az allergiás reakciónak.
Nem árt mindig elolvasni a csomagoláson, tégelyeken, flakonokon feltüntetett összetevőket. A kozmetikai termékek összetevőinek névjegyzéke, az INCI szerint tüntetik fel az alkotórészeket.
Az sem mindegy, hogy a kozmetikai dobozon a felsorolás elején vagy végén helyezkedik el az a bizonyos összetevő. A felsorolási lista legelejére azok az anyagok kerülnek, amelyekből a legtöbbet tartalmazza az adott kozmetikai termék.

Természetes alapanyagokból te is elkészítheted saját rúzsodat, szájfényedet, arcpirosítódat vagy akár szemhéjpúderedet, arckrémedet, tusfürdődet.....

Nézzük az előnyeit :

  • természetes, növényi alapú színezékek használata
  • kikeverheted kedvenc színárnyalataidat
  • bőrbarát
  • mesterséges anyagok kikerülése
  • megadják a szépítő kozmetikumok házi keverésének örömét
  • pénztárcabarát
  • 100%-ban természetes

                        

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

HÍVJ MINKET! +36 20-426-7775

Kapcsolat

Szappanfű
2030 Érd
Esküdt u. 4.
info@szappanfu.hu

06-20-426-7775
06-20-426-7565