x 

Akciók
Spórolj velünk

Ingyenes szállítás!
Már 8000 Ft-tól!

Nagyobb, kedvezőbb 
kiszerelések



Méhviasz, fehér 20g (több kiszerelés)

FEHÉRÍTETT MÉHVIASZ, KONZISZTENCIANÖVELŐ, ENYHE EMULGEÁLÓSZER, KIVÁLÓ ALAPANYAG STICK DEZODOROKBAN, TESTVAJBAN (5-10%), GYERTYAÖNTÉSHEZ
210 Ft
Változat ár módosító:
Kiszerelés

Méhviasz, fehér (Cera Alba)

Fehérített méhviasz, pasztilla formában. A kozmetikai készítményekben konzisztencianövelőként alkalmazzák. Adagolása a kozmetikumokban kb. 0,5-1%.

 

Tulajdonságai:

  • konzisztencianövelő
  • stabilizátor, enyhe emulgeáló tulajdonság
  • magas olvadáspont (62-64 °C)
  • védő réteget képez a bőrön, ezáltal védi a kiszáradástól
  • bőrbarát


Felhasználása:

  • ajakápolók, masszázstömbök, testvajak készítéséhez
  • kenőcsök, krémek készítéséhez (pl. kézkrém)
  • szappanok elkészítéséhez, jó keményítő alapanyag
  • smikkészítmények összetevője (rúzs, szempillafesték, ajakbalzsam, szájfény)
  • gyertyaöntéshez


Kozmetikai felhasználása

A méhviaszt gyakran használják a házi készítésű krémekben, kenőcsökben, ajakírekben, masszázstömbökben, mint állagjavítót (konzisztencianövelőt). Tartást ad a kozmetikai készítményeknek, segít az ideális állag kialakításában és a készítmény szétesését megakadályozza. Stabilitást és tömörséget biztosít a kozmetikumoknak.
A méhviasszal készülő ajakírek, masszázstömbök, testvajak nyáron, a magas olvadáspont miatt sem olvadnak meg .
A méhviasz olvadáspontja 62-64 °C.
Az illóolajokat könnyen megköti, így a méhviasszal készült termékek hosszabb ideig őrzik meg az illatukat.
A méhviasz nyugtatja és védi a bőrt, anélkül, hogy gátolná a bőrlégzést.
Enyhe emulgeáló tulajdonsága van, Lysolecitinnel alkalmazva, finom védőréteget képez a bőrön. Így kiválóan alkalmas száraz, irritált bőr ápolására. Más hagyományos emulgeálószerekkel nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön.
Gyakran használják a kifehérített méhviaszt a kozmetikumokban, így az otthon készített kozmetikum színét nem befolyásolja. Igaz ebben az esetben a szűrés és hőkezelés hatására a méhviasz elveszti a természetes illatát. Azonban előnyös szerkezete így is megmarad. Mi elsősorban izzadás elleni dezodorokban alkalmazzuk, hogy ne színezze be a ruhát.

Kombinálható más viaszokkal, karnauba és kandelilla viasszal, rúzsok és ajakírek készítésénél. Ezen viaszok olvadáspontja még magasabb, így pl. a nyári hónapokban hozzájárulnak a szilárd szerkezet megőrzéséhez .

 

Alkalmazása

A méhviaszt a zsíros fázissal kell együtt melegíteni. Könnyedebb krémek, kenőcsök (o/v emulzió) készítése esetén 0.5-1%-ban alkalmazzuk, míg egy testesebb kenőcs (v/o emulzió) esetén 5%-ban. Stick dezodorokban 5-10%-ban alkalmazzuk.
Az általunk forgalmazott méhviasz kis pasztillák formájában kapható, mely megkönnyíti az adagolást.

 

 

Receptjeink, amelyekben a fehérített méhviasz megtalálható:

- Mangóvajas izzadást szabályozó dezodor

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

HÍVJ MINKET! +36 20-426-7775

Kapcsolat

Szappanfű
2030 Érd
Esküdt u. 4.
info@szappanfu.hu

06-20-426-7775
06-20-426-7565