Segíthetünk?  info@szappanfu.hu  +36204267775

 x 

Sheavaj Ghánából, finomítatlan 100g (több kiszerelés)

sheavajghana8
sheavajtegelyes
KITŰNŐ TESTÁPOLÓ AKÁR ÖNMAGÁBAN IS
EKCÉMA, BŐRGYULLADÁS, STRIA, SZÁRAZ, IRRITÁLT BŐR ESETÉN RÁNCELLENES, HEGESÍTŐ, TÁPLÁLÓ, HIDRATÁLÓ
1250 Ft
Változat ár módosító:
Kiszerelés

Sheavaj Ghánából, finomítatlan, Fairtrade (Butyrospermum Parkii Butter)

100%-os tisztaságú, finomítatlan, adalékanyagoktól mentes sheavaj, egyenesen Ghánából. Illata jellegzetes, enyhén dió és gyakran füstös illatú, amit van, aki kellemetlennek talál. A finomított változat fehér és szagtalan.

A finomítatlan sheavaj egy enyhén sárgás vagy törtfehér színű természetes növényi zsír, melyet a sheafa másnéven karitéfa (Vitellaria paradoxa) gyümölcsének magjából nyernek.
A vaj értékes tulajdonságait régóta alkalmazzák különböző bőrbetegségek (pl. allergia, psoriasis, ekcéma), bőrirritáció és bőrsérülés esetén ( pl. napégés, karcolás, heg, stria ).
Kiváló tulajdonságait különböző zsírsavak jelenlétének köszönheti : palmitinsav (3,6%), sztearinsav (43,8%), olajsav (43,6%), linolsav (6%). Más olajokhoz, zsírokhoz képest a sheavajnak a legmagasabb az elszappananosítatlan zsírsavrésze, ez akár 11% is lehet. Ezen el nem szappanosítható összetevőknek köszönhető kitűnő hidratáló, ápoló, nyugtató, tápláló tulajdonságai.

Tulajdonságai:

- sebgyógyulást serkentő, segíti a hegesedést
- véd a káros UV sugárzástól
- hosszasan megtartja a barnaságot
- nyugtatja az irritált bőrt
- gyulladáscsökkentő
- mélyen hidratál, táplál
- bőrregeneráló
- a szövetek rugalmasságát helyreállítja
- nem fényérzékeny

 Felhasználása:

- minden bőrtípusra
- irritált, ekcémás, pikkelysömörös bőrre
- száraz bőrterületekre ( száj, sarok,kéz)
- borotválkozás, gyantázás után
- napozó készítményekben
- ajakápolókban
- stria elleni készítményekben
- babaápolás (popsikenőcs)
- ráncok kialakulásának megelőzésében, halványításában 

- szappanok értékes zsírkomponense

- hajápolókban

 Kozmetikai felhasználása

A natúr sheavaj önmagában is kiválóan alkalmas bőrápolásra. Szobahőmérsékleten szilárd, de puha állagú, a kéz melegétől finoman megolvad. Olvadáspontja 24-38°C között van (ez függ a fajtától). Kitűnő ápolója a száraz, atópiás és hámsérült bőrnek. Kisgyermekeknél biztonsággal alkalmazható.
Növényi olajokkal, illóolajokkal, gyógynövény kivonatokkal kombinálva könnyen kikeverhetjük a bőrünk igényeinek megfelelő krémet.
Kifejezetten ajánlott éjszakai krémekbe, szemkörnyékápolókba, ajakbalzsamokba, napozás előtti és utáni testápolókba, masszázskrémekbe (nyirokmasszázs), terhességi csíkok elkerülésére, bőrradírokban,kézkrémekbe, hajápolókban.
A sheavaj különlegessége a tejszínes állaga. Nagyon egyszerű testápoló a Sheavaj Hab: a sheavajat növényi olajjal vagy több olaj keverékével 50-50%-ban elkeverünk. A vajat villával összetörjük egy magas falú edényben, majd kézi habverő segítségével a tejszínhab állag eléréséig verjük, miközben hozzáadagoljuk az olajat vagy olajokat. Gazdagíthajuk illóolajokkal, vitaminokkal pl. pár csepp E vitaminnal, különösen akkor, ha könnyen avasodó olajat használunk.
A krémeknek nagyon jó konzisztenciát (konzisztencianövelő) biztosít. Stabilitást, tömörséget ad a készíményeknek. Ha ragaszkodunk a fehér, szagtalan, stabilabb állaghoz, akkor használhatjuk a finomított változatot. Azonban ennek hatóanyagtartalma jóval kisebb. Szappankészítésnél előszeretettel használják a finomított változatot.

 Alkalmazása

A sheavaj a hőérzékeny zsírok közé tartozik, túlmelegítés (35°C fölött) hatására grízes jelleggel kicsapódhat. Érdemes a krémkészítés során a felmelegített zsíros fázist levenni a tűzről és ekkor beletenni a sheavajat. Keveréssel segíthetjük az olvasztást. Ha mégis grízes maradna a krémünk, ne ijedjünk meg, mert a bőrrel érintkezve a kis szemcsék megolvadnak. Inkább esztétikai probléma. A másik lehetőség, hogy a vajat olvasszuk újra, majd állandó keverés mellett hagyjuk hűlni, amíg újra megszilárdul.

Gyulladáscsökkentő hatás

A sheavaj sok értékes tulajdonsága közül kiemelendő a gyulladáscsökkentő hatása, melyet egy fahéjsavszármazéknak köszönhet. Ezért égés, karcolás, napégés esetén igazán hasznos lehet. Ezen problémák esetén mindenképp ajánljuk egy kis panthenollal, E vitaminnal fűszerezve. Gyulladáscsökkentő hatása révén a sheavaj felveszi a harcot pattanások ellen

Antioxidánstartalom

A sheavaj magas koncentrációban tartalmaz A, E, F vitamint, továbbá növényi antioxidánsokat. Segítenek a káros szabadgyökök eltávolításában, növelik a bőr mikrokeringését, fokozva a bőr vérellátását.

 A sheavaj előállítása

Ghánában az érett gyümölcsöket az afrikai nők sajátkezűleg gyűjtik, illetve dolgozzák fel. Az érett diók belsejét összetörik vagy apróra darálják, és vízzel keverve tűz felett óvatosan melegítik. Az őrleményből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik. Az eredmény egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradék, a sheavaj.

 Érdekességek

Mivel a sheavaj javítja a bőr rugalmasságát, ezért a zenészek gyakran használják az állati bőrből készült dobok és más ütőshangszerek karbantartásánál.
Az afrikaiak a sheavajat főzésre is használják. Más országokban pedig a margarinhoz adják adalékanyagként.

 Allergia

Latexérzékenyeknél allergiát válthat ki a sheavaj. Ezért használata előtt érdemes könyökpróbát végezni. Kenjük be a könyökhajlatunkat és 24 óra múlva figyeljük az esetleges reakciókat.

 Tárolás

A sheavajat elég szobahőmérsékleten tárolni, száraz, hűvös helyen.  Eltarthatósága 2-3 év. Nehezen avasodik.

 Hajápolás

A sheavaj a töredezett, száraz hajra és fejbőrre is ajánlott. A gyökerektől a hajvégekig ápolja a hajat, nem tömíti el a pórusokat. Helyreállítja a fénytelen, töredezett haj struktúráját. Ezen tulajdonságai miatt kiváló összetevője lehet samponoknak és hajbalzsamoknak. Ricinusolajjal és ylang-ylang illóolajjal kombinálva kitűnő hajápoló.

Saját kézműves termékeink, amelyekben a Ghánai Sheavaj megtalálható:

<a href="/term

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

HÍVJ MINKET! +36 20-426-7775

Kapcsolat

Szappanfű
2030 Érd
Esküdt u. 4.
info@szappanfu.hu

06-20-426-7775
06-20-426-7565