Segíthetünk?  info@szappanfu.hu  +36204267775

 x 
2018. január 18., csütörtök 15:32

Jojoba, a folyékony viasz

Írta: dr Móri Szilvia
Értékelés:
(0 szavazat)

 

Tudtátok, hogy a jojoba olaj igazából nem is olaj?

Egy folyékony viasz, melynek szerkezete közel áll az emberi faggyúhoz. A legideálisabb választás bármely bőr- és hajtípus mindennapi ápolásához.

 

Nyugtató hatású, bársonyos tapintású, semleges illatú olaj, mely könnyedén a bőrbe hatol anélkül, hogy zsíros réteget hagyna maga után. Színe az átlátszótól az aranysárgáig terjed. Az indiánok folyékony aranyaként is szokták emlegetni.

És miért viasz?

Mert hiányzik belőle az olajokra és a zsírokra jellemző glicerin.

Milyen figyelemreméltó tulajdonságai vannak?

Magas az E vitamin tartalma. Akár önmagában, akár bázisolajokkal keverve ápolja, táplálja és hidratálja a bőrt. Harmonizálja mind a száraz, mind a zsíros bőrt, javítja a tónusát és a textúráját, megelőzi a vízvesztést, miközben megtartja a bőr természetes savköpenyét. Szabályozza a faggyúmirigyek működését, növeli a bőr rugalmasságát. Az érett és érzékeny bőrűek számára is ideális használata, hiszen nemcsak tápanyagokkal látja el a bőrt, hanem mivel gazdag forrása az elasztinhoz hasonló anyagnak, így ráncsimító hatása is érződik a rendszeres használat következtében. Babák, kisgyermekek és várandós kismamák számára is biztonsággal alkalmazható.

Hogy alkalmazható a mindennapokban?

  • epilálás, gyantázás után tökéletesen ápolja az irritált bőrt
  • egy forró fürdő után alkalmazva a bőr visszanyeri hidratáltságát
  • szemkörnyék ápolására
  • sminklemosószerként csodálatos
  • természetes parfümök készítésekor kedvelt vivőanyag, jól fixálja az illatokat
  • arckrémekben, testápolókban, testolajként

Hajápolásra is?

Igen. Mind a töredezett, mind a zsírosodásra hajlamos hajat csillogóvá, élettel telivé, puhává varázsolja. Zsíros haj esetén adhatsz hozzá eukaliptusz, rozmaring, citrom illóolajat.

forrás: Aromatika magazin

Megjelent: 2944 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. január 19., péntek 09:18

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolat

Szappanfű
2030 Érd
Esküdt u. 4.
info@szappanfu.hu

06-20-426-7775
06-20-426-7565

Szúnyogriasztó recept feliratkozás

Kisgyerekes családanyukaként jól tudom, hogy egy-egy szúnyog mennyire meg tudja keseríteni a víz melletti pihenést, az éjszakákat, nyári kirándulásokat. Olyan szúnyogriasztót szerettem volna készíteni, amit az egész család biztonsággal alkalmazhat és fontos szempont volt, hogy természetes alapanyagokból készüljön. Most megosztom veled ezt a hatékony szúnyogriasztó receptet.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

Elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot