Allantoin por 10g
Allantoin Porról általában
A fekete nadálytőből nyert Allantoin kivonat régóta kerül gyógyászati és kozmetikai felhasználásra. Az emberi szervezetben az allantoin természetesen fel nem lelhető vegyület, mindazonáltal bőrkondicionáló képessége világszerte ismert és elismert. Tudományosan igazolt tény, hogy az allantoin por külsőleges használatával csökkenthetők a gyulladásos és viszketéses bőrproblémák. Emellett segítséget nyújt a vízhiányos, repedezett és irritált bőrfelületnek oly módon, hogy annak vízmegkötő képességét fokozza, így visszaállítva annak hidratáltságát, felpuhítva azt.
Mire használható az allantoin por?
Az allantoin porból rúzst , sampont , fogkrémet , anti- akne krémeket, testápolókat készíthetünk. Az allantoin por vízben oldódó, fehér, szagtalan por formájában kapható kozmetikai hatóanyag. Természetes formában pl. a búzacsírában, a gesztenyefa kérgében vagy a feketenadálytő gyökerében, illetve a vizeletben található meg. Az allantoin por nyugtató, sejtregeneráló, hámosító, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatású, emellett az ureához (karbamidhoz) hasonlóan segít az elhalt hámsejtek leválásában is, azaz az allantoin por hámlasztó, bőrpuhító, bőrsimító hatású. Mindezek miatt az allantoin por kitűnően használható zsíros, pattanásos bőrre szánt készítményekbe, irritált, érzékeny, gyulladásra, hajlamos bőrre, illetve fokozott szarusodással járó bőrproblémák ápolószereinek hatóanyagaként is. Hámlasztó hatását sarokkenőcsök készítésénél is kihasználhatjuk.
Hogyan használjam az allantoin port?
Minden víztartalmú készítményben hatékony összetevő, ahol a cél a gyulladáscsökkentés, nyugtatás, mint pl. a babapopsi kenőcsök, borotválkozás utáni arcszeszek, balzsamok, napozás utáni kozmetikumok, szőrtelenítés utáni nyugtató gélek, regeneráló kézkrémek vagy az ekcéma elleni készítmények.
Az allantoin por adagolása:
0,1-0,5% a vízfázisban feloldva. Az allantoin nem hőérzékeny, a felmelegített vízfázisba keverve egyszerűen feloldható.
Érdekességek az allantoin porral kapcsolatban
Az allantoint először 1800-ban izolálták marhamagzatléből és borjúvizeletből, majd 1838-ban mesterségesen is előállították.
INCI: Allantoin
Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.