YiYa Piros ribizli velő 500ml- C-vitaminban és karotinoidokban gazdag "szupergyümölcs", egyenesen a magyar földről!
C-vitaminban és karotinoidokban gazdag "szupergyümölcs", egyenesen a magyar földről! Legfrissebb, idei szüretelésből!
A piros ribizli vérképzést elősegítő tulajdonságokkal bír, elektrolitok természetes forrása, hozzájárul a szív- és érrendszer védelméhez, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásairól ismert.¹
A Piros ribizli vörös pigmenteket tartalmazó gyümölcs, melynek fő egészségvédő komponense a likopin néven ismert antioxidáns karotinoid. A likopin megvédi a szervezetet a szabad gyökök által okozott stressztől, csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát, fokozza a bőr regenerációját
Jelenünket jellemző egyik fő táplálkozási anomália, hogy a valódi ízek kimaradnak a mindennapos étkezésünkből.
Az 5 alapíz beszűkült az édes, sós és "glutamátos" (umami) változatokra, míg a keserű és a savanyú ízek teljesen elfelejtődtek. Ehhez egyértelműen hozzájárult a feldolgozott, izolált, jutalmazó élelmiszerek megjelenése, amelyek kiszorították a táplálkozási palettáról a természetes ízeket, a tiszta nyersanyagokat. Sajnos manapság sokan irtóznak a savanykásabb és keserűbb ízektől, miközben rendkívüli egészségvédő hatásokkal bírnak. A savanyú íz remekül hat a nyálmirigyekre, az előemésztési folyamatokra, ezáltal a gyomorsav minőségére is, továbbá segíti a máj epetermelődését, a hasnyálmirigy enzimelőállítását.
Termékünk ízvilága nagyon kellemes, enyhén savanykás / édeskés ízű, gyerekeknek is tökéletes! A savanyú vagy keserű ízű élelmek pedig mind kimagasló tápértékűek, több szinten elősegítik szervezetünk regenerációját, szuperélelmiszerként funkcionálnak. Ahogy már Hippokrátész is bölcsen megfogalmazta:
„ Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered " - ezért se maradhatott ki a bogyós velő repertoárunkból a piros ribizli.
A piros ribizli bogyó a lehető legtermészetközelibb formájában, velőként érhető el termékkínálatunkban, így a mindennapok teljes értékű táplálékává válhat. A savanyú ízvilág enyhébb oldalát képviseli, kifejezetten kellemes, édes jegyekkel bír, ezért a gyermekek számára is könnyen adagolható. Kiváló kiegészítése lehet a bio homoktövis, bodza, fekete ribizli velőinknek, akár felváltva, új impulzusként alkalmazva. Tökéletes 4 évszakos táplálék, flavonoidokban és C-vitaminban gazdag, frissítő szuperélelmiszerként szolgál szervezetünknek. A piros ribizli préslevet rövid ideig enyhén hőkezeltük (70 Celsius fokon) a szavatosság megőrzése érdekében. Felbontás után hűtőben tároljuk, és maximum 4 hét alatt fogyasszuk el!
A piros ribizli egyedülálló vérképző, antioxidáns tulajdonságairól¹
Antioxidáns, gyulladáscsökkentő, bőrmegújító tulajdonságok
A Piros ribizli ásványi anyag-profilja hozzájárul a vörösvértestek képződéséhez, továbbá a gyümölcsben koncentrált flavonoidos közeg elősegíti az ásványi anyagok fokozott hasznosulását a szervezetben.
A magasabb káliumtartalmú gyümölcsök csoportjába tartozik, ezért a vérnyomás kiegyensúlyozásához is hozzájárul, természetes elektrolitpótlást biztosít.
A piros ribizliben fellehető likopin egy nagyon értékes karotinoid. A szervezetben a likopin elősegíti a vérerek működését, támogatja a normál inzulinérzékenységet, és segít fenntartani az egészséges vérnyomást. A likopin antioxidáns hatásánál fogva különböző rosszindulatú folyamatok kordában tartásában is segítséget nyújthat [3].
A piros ribizli bőrtámogató, gyulladáscsökkentő aspektusai is figyelemre méltóak. A gyümölcsben az eleve magas C-vitaminos kontextus párosul a kiemelkedő karotinoid- tartalommal, amely kiegészül a B-vitamin család tagjaival.
étkezések előtti/utáni, emésztést elősegítő aperitifként, tisztán fogyasztva,
bizonyos mennyiségű vízben hígítva (akár lehet az a napi folyadékunk), az általunk preferált édesítővel kellemesebbé téve (pl. méz, agavé szirup), minőségi szörpként elkészítve,
smoothie-k, turmixok összetevőjeként,
kásák, tejberizs friss feltétjeként, joghurtba keverve stb.
Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.